Politika privatnosti

Molimo Vas, pročitajte ovu Politiku o zaštiti privatnosti kako biste razumijeli kako se odnosimo prema Vašim ličnim podacima. Ova izjava se može mijenjati, pa preporučujemo da je povremeno provjerite.

Uvod

Flatoro.com (u daljem tekstu “naša platforma”, “websajt”, “naš websajt”) je platforma za oglašavanje nekretnina, na kojoj iste oglašavaju vlasnici ili njihovi ovlašćeni predstavnici – agenti. Ljudi takođe koriste naše usluge da bi pretraživali nekretnine, agente i da bi se sa istima povezivali i pronašli/dijelili informacije. Naša Politika o zaštiti privatnosti važi za svakog Člana, Korisnika i posjetioca Flatoro.com platforme.

Za Flatoro nije važno samo oglašavanje Vaših nekretnina na inovativnoj platformi. Od veliku važnosti nam je i zaštita Vaših ličnih podataka. Poštujemo Vašu privatnost i želimo da imate povjerenje u nas kada se radi o zaštiti ličnih podataka isto kao i kada je u pitanju oglašavanje Vaših nekretnina.

Naši registrovani članovi i korisnici (u daljem tekstu “Korisnici”) dijele svoje profesionalne identitete i podatke, povezuju se i komuniciraju sa drugim korisnicima. Sadržaj i podaci koje korisnici objave na našem websajt-u vidljivi su i posjetiocima i drugim korisnicima.

Ova Politika o zaštiti privatnosti (u daljem tekstu “Politika”) objašnjava našu praksu, uključujući Vaše izbore, u vezi sa prikupljanjem podataka, korišćenjem i otkrivanjem određenih informacija, uključujući Vaše lične podatke u vezi sa uslugama na Flatoro.com.

Davanjem svojih ličnih podataka i prihvatanjem Politike potvrđujete da ste saglasni da se Vaši podaci koriste na način opisan u ovoj Politici. Ukoliko se Politika promijeni, izmijenjeni tekst Politike ćemo objaviti na ovoj stranici. Kontinuiranom upotrebom našeg sajta, kao i davanjem svojih podataka prilikom online kontakta potvrđujete da ste saglasni i sa izmjenama Politike.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja o svom nalogu, Uslovima korišćenja, Politikom o zaštiti privatnosti ili našom upotrebom Vaših podataka, obratite se našem centru za podršku e-mailom na support@flatoro.com.

Kontrolor Vaših ličnih podataka je Flatoro doo. Imajte na umu da ako nas kontaktirate da bismo Vam pomogli, zbog Vaše sigurnosti i naše potrebe možda ćemo morati da potvrdimo Vaš identitet prije nego što ispunimo Vaš zahtjev.

Podaci koje nam dostavljate

Kada kreirate profil na Flatoro.com - Registracija. Da biste kreirali profil potrebno je da dostavite podatke koji uključuju Vaše ime i prezime i e-mail adresu. Pored ovih podataka možete navesti i adresu i/ili poštanski broj i broj telefona.

Pretplatnički paket – Članstvo. Ukoliko se prijavite za jedan od pretplatničkih paketa, kao član – agent, dostavićete nam i podatke o Vašem “Načinu plaćanja” (npr. kreditnoj kartici). Više informacija o “Načinu plaćanja” pogledajte u Uslovi korišćenja. Informacije o “Načinu plaćanja” su strogo povjerljive i neće biti prikazane trećem licu osim u slučaju kada to shodno Zakonu od nas zahtjeva sudski organ, a radi rješavanja sudskog spora. Da biste iskoristili maksimalan potencijal Vašeg profila, pored ovih informacija možete dostaviti Vaše lične i profesionalne informacije kako bi ostali korisnici i posjetioci mogli lično da Vas kontaktiraju i da bi imali jasniju sliku o Vašim poslovnim sposobnostima. Ove informacije niste obavezni da dostavite, stoga je Vaš izbor da li želite da se ove, za nekoga osjetljive informacije, nađu javno na Vašem profile. Molimo Vas nemojte dostavljati lične informacije u podešavanju profila, koje ne biste željeli da budu objavljene javno.

Kada objavite oglas nekretnine za prodaju i izdavanje. Popunjavanjem forme za objavljivanje nekretnine, saglasni ste da informacije o nekretninama koje u tom procesu unosite na našoj platformi mi imamo pravo da prikazujemo ostalim posjetiocima, korisnicima i članovima Flatoro.com platforme.

Informacije od strane ostalih korisnika

Vi i ostali posjetioci, korisnici i članovi možete objavljivati informacije vezane za druge i Vas (objave, komentare, ocjene), kako bismo poboljšali zadovoljstvo korisnika aplikacije i usluga agenata. Saglasni ste da objave i komentari o Vašem profesionalnom budu vidljive svim posjetiocima, korisnicima i članovima Flatoro.com platforme.

Korišćenje platforme

Mi bilježimo podatke kada posjećujete ili bilo kako koristite usluge na našoj platformi, koji uključuju posjetu web sajt stranicama, kada kliknete na naš sadržaj ili video, kada pretražujete nekretnine, agente ili lokacije na platformi. Naša platforma automatski bilježi Vaše Prijavljivanje na websajt, kolačiće, informacije o uređaju i adresu internet protokola (“IP Adresa”) kako bismo Vas identifikovali i zabilježili Vaše korišćenje naše platforme.

Prikupljamo podatke uz pomoć kolačića i sličnih tehnologija.

Koristimo kolačiće i slične tehnologije (pixels, ad tags,…), da bismo prikupili podatke uz pomoć kojih ćemo prepoznati Vas i Vaš/e uređaje putem kojih ste bili u interakciji sa našom platformom i uslugama na njoj. Ove podatke prikupljamo isključivo zbog Vas i Vašeg korisničkog iskustva. Takođe dozvoljavamo partnerima (npr. Facebook Pixel) da prikupljaju Vaše podatke, kako bismo našim korisnicima i posjetiocima obezbijedili adekvatne reklame.

Ako komunicirate pomoću naše platforme, mi učimo o tome.

Mi prikupljamo podatke kada šaljete, primate, ili ste u interakciji sa porukama na našoj platformi. Na primjer, kada primite ili pošaljete zahtjev da zapratite agenta, mi dobijamo informacije o tome. Takođe možemo koristiti tehnologiju za automatsko skeniranje poruka kako bismo podržali i zaštitili našu platformu. Na primjer, možemo koristiti ovu tehnologiju kako bismo predložili moguće odgovore na poruke i da upravljamo ili blokiramo sadržaj koji narušava Uslove korišćenja.

Stranice i usluge drugih

Mi dobijamo informacije o Vašoj posjeti i interakciji sa našim reklamama na drugim internet stranicama i platformama.

Ostalo

Mi konstantno unapređujemo naše usluge, što znači da prikupljamo nove podatke i pronalazimo nove načine da koristimo podatke. Ako budemo prikupljali različite lične podatke, obavjestićemo Vas i/ili promijeniti ovu Politiku o zaštiti podataka.

Kako koristimo vase podatke

Mi koristimo podatke da bismo Vam pružili podršku, analizirali, personalizovali i razvili naše usluge i marketing pristup, za obradu Vaše registracije, za Vaše narudžbine i uplate i da bismo komunicirali sa Vama o ostalim temama, a sve kako bismo Vam stvorili bolje korisničko iskustvo.

Na primjer, koristimo te informacije da bismo:

Odredili Vašu generalnu geografsku lokaciju, pružili lokalni sadržaj, pružili personalizovani predlog ponude nekretnina i agenata za koje smatramo da bi mogli biti interesantni Vama;

Koordinisali sa partnerima, prilagodili i usavršili uslugu na Flatoro.com platformi;

Zaštitili naše sisteme, spriječili prevaru i pomogli nam da zaštitimo sigurnost profila na našoj platformi;

Spriječili, otkrili i istražili potencijalno zabranjene ili ilegalne radnje, koje uključuju prevaru, sukob sa Zakonodavstvom Crne Gore, ili našim Uslovima korišćenja (kao što je na primjer određivanje da li ste podobni za promotivne ponude za nove korisnike ukoliko je određeni uređaj već korišten, a sve u skladu sa Uslovima korišćenja);

Analizirali i razumijeli naše korisnike, unaprijedili naše usluge (uključujući korisničko iskustvo, dizajn i performanse naše podrške, marketinga i prodaje);

Komunicirali sa Vama u vezi Vaših pitanja, problema, nesuglasica, poteškoća ili komentara vezanih zanaše usluge i kako bismo Vas obavještavali o novostima vezanim za Flatoro, detaljima o novim funkcionalnostima, uslugama i uputstvima za korišćenje istih, specijalnim ponudama, promotivnim objavama, korisničkim anketama i da bismo Vam pomogli sa operativnim zahtjevima kao što je to zatjev za obnavljanje lozinke naloga, pomoć pri objavljivanju i upravljanju nekretninama, prijave sumnjivih oglasa i slično. Ove komunikacije se mogu obavljati različitim metodama, kao što su email, “push” notifikacije na platformi, sms poruke, pozivom na broj telefona, putem online kanala za komunikaciju (Viber, WhatsApp, Facebook, Instagram,…) i našeg Call Centra;

Otkrivanje informacija

Mi otkrivamo Vaše informacije trećim licima iz određenih razloga, kao što je to opisano ispod:

Pružaocima usluga: Mi možemo koristiti druge kompanije, agente i pružaoce usluga (u daljem tekstu “pružaoci usluga”) da u naše ime pomognu Vama i pruže Vam usluge. Na primjer mi angažujemo pružaoce usluga da obave poslove marketinga, prodaje, komunikacije, sigurnosti, infrastrukturnih i IT usluga, da personalizuju i optimizuju naše usluge, da pruže informacije o bankovnom računu ili informacije o stanju na računu, za obradu kreditnih kartica i uplata, da analiziraju i poboljšaju podatke (uključujući podatke o korišćenju i interakciji sa našim uslugama), i da obrađuju i sprovode ankete potrošaća. Kako bi pružili ovakve usluge, naši pružaoci usluga mogu imati pristup Vašim privatnim i javnim informacijama koje ste nam dostavili prilikom korišćenja naše platforme.

Za promotivne ponude: Možemo ponuditi zajedničke promotivne ponude sa partnerima, i kako biste učestvovali u njima, možda će biti neophodno da podijelimo Vaše informacije sa trećim licima. Kako bismo ispunili ove promotivne ponude, možemo podijeliti Vaše ime i kontakt informacije, kako bi Vam ponude bile adekvatno dostavljene. Molimo Vas razumijte da su ova treća lica odgovorna za njihove prakse korišćenja privatnih podataka.

Za zaštitu Flatoro i ostalih: Flatoro i njegovi pružaoci usluga mogu otkriti ili drugačije koristiti Vaše privatne i ostale informacije ukoliko mi ili oni s razlogom vjerujemo da je takvo otrivanje potrebno da bi zadovoljili odgovarajući Zakon, regulative, pravne procese, zahtjeve Vlade ili Sudskog organa, određene Uslove korišćenja uključujući i istragu njihovih potencijalnih prekršaja, otkriti, spriječiti ili na drugi način adresirati ilegalne ili sumnjive aktivnosti (uključujući prevaru sa plaćanjem), bezbedonosnim ili tehničkim pitanjima, ili zaštiti od povrede prava, svojine ili bezbijednosti Flatoro, njegovih korisnika ili javnosti, kako zahtijeva ili dozvoljava zakon.

Transfer biznisa. U vezi sa bilo kojom reorganizacijom, restrukturiranjem, spajanjem ili prodajom ili drugim prenosom imovine, prenijećemo informacije, uključujući i lične podatke, pod uslovom da se novi primalac podataka saglasi da će poštovati Vaše lične podatke na način koji je u skladu sa našom Politikom o zaštiti privatnosti.

Kada god, sa ciljem dijeljenja informacija, budemo prenosili iste u drugim zemljama, vodićemo računa da se informacije uvijek prenose u skladu sa Politikom o zaštiti privatnosti i u skladu sa primjenjivim Zakonima o zaštiti podataka.

Takođe možete otkriti Vaše podatke na sledeće načine:

Određeni dijelovi naših usluga mogu sadržati alate koji Vam daju opciju da informacije podijelite putem email-a, sms poruke, društvenim mrežama ili drugim online komunikacionim kanalima i koristeći druge aplikacije i klijente na Vašem pametnom uređaju.

“Social plugins” i slične tehnologije Vam omogućavaju da dijelite informacije. “Social plugins”, društvene mreže i ostale aplikacije su vođene njihovim ličnim menadžmentom, i podliježu njihovim Uslovima korišćenja i Politikama o zaštiti privatnosti.

Pristup profilu

“Zapamti me” funkcija: Za lakši pristup Vašem profilu, Vi možete koristiti “Zapamti me”-“Remember me” opciju na Vašem browser-u kada se prijavljujete na websajt. Ova funkcija koristi tehnologiju koja obezbijeđuje direktan pristup profilu i pomaže da pristupite Flatoro uslugama bez zahtijevanja da ponovo unesete lozinku ili ostale identifikacione informacije kada Vaš browser ponovo posjeti našu stranicu. Radi sigurnosti Vaših podataka, vodite računa na kojim uređajima memorišete Vaše pristupne informacije.

Davanje pristupa Vašem profilu drugima: Ako podijelite ili na drugi način dopustite drugima da pristupe Vašem profilu, oni će biti u mogućnosti da vide sve informacije koje ste dostavili na platformi, uključujući i kontakt podatke, istoriju Vaše komunikacije, notifikacije i slično. Ukoliko ste korisnik nekog od pretplatničkog paketa, osoba koja ima pristup Vašem profilu, takođe će imati pristup analitici Vaših oglasa, istoriji uplata i ostalim informacijama koje ste dostavili na platformi. Ukoliko posumnjate da je treće lice dospjelo do Vaših pristupnih informacija, odmah promijenite lozinku ili kontaktirajte naš tim za podršku.

Profili: Profili dozvoljavaju korisnicima da imaju različit, personalizovani Flatoro doživljaj, izgrađen oko nekretnina o agenata koji ih mogu interesovati, kao i da imaju odvojenu sekciju sa omiljenim nekretninama. Molimo Vas razumijte da su sve opcije na Vašem profilu dostupne osobama koje imaju pristup Vašem profilu i pristupnim informacijama, tako da oni mogu upravljati, koristiti i brisati sve podatke sa Vašeg profila. Vi biste trebali objasniti ovo drugima, ukoliko im date pristup Vašem profilu, i ako ne želite da drugi koriste ili mijenjaju Vaše podatke, budite sigurni da ih obavjestite o tome. Korisnici mogu biti ponuđeni da dodaju svoju email adresu, broj telefona i ostale informacije na profilu i putem istih budu obavješteni sa novostima i informacijama.

Vas izbor

Ukoliko Više ne želite biti korisnik Flatoro usluga, uvijek ih možete otkazati i prestati da ih koristite, kao što je to u skladu sa Uslovima korišćenja.

Ukoliko više ne budete željeli da primate obavještenja putem email-a ili drugih gore pomenutih kanala komunikacije, uvjek možete izabrati opciju “unsubscribe” ili kontaktirati naš tim za podršku, kako bi za Vam ispunili zahtijev i ukinuli dalja obavještenja.

Vaše informacije i prava

Vi možete zahtjevati pristup Vašim ličnim informacijama, ispravci ili obnavljanju Vaših zastarijelih ili netačnih privatnih informacija koje mi sadržimo o Vama. Vi takođe možete zahtjevati da mi izbrišemo sve lične podatke koje sadržimo o Vama.

Kada pristupite “Moj profil” dijelu našeg websajta vidjećete Vaše lične podatke koje sadržimo o Vama. Ako posjetite stranicu “Podešavanja profila”, onda ćete biti u mogućnosti da neke od ovih podataka i promijenite. Morate biti prijavljeni da biste mogli pristupiti ovoj sekciji Vašeg profila.

Informacije i Vaši lični podaci se čuvaju sve dok imate aktivan profil na Flatoro platformi. Neke podatke možemo zadržati i nakon toga, kako bismo unaprijedili naše usluge i kako bismo Vam omogućili lakše ponovno korišćenje naše platforme.

Za ostale zahtjeve ili pitanja vezana za Politiku korišćenja, molim Vas da kontaktirate naš tim za podršku na email support@flatoro.com.

Mi možemo odbiti zahtjeve koji djeluju nerazumno ili neracionalno ili nisu u skladu sa primijenjivim zakonom, uključujući i te koji su veoma nepraktični, mogu zahtjevati pretjeran tehnički napor, ili nas mogu izložiti operativnom riziku, kao što je npr. prevara sa “besplatnim korišćenjem”. Mi možemo zadržati informacije zahtjevane ili dozvoljene Zakonom ili regulativama, uključujući i Vaše izbore, za istoriju plaćanja naših usluga i ostalih zabilješki kako bi ispunili ciljeve opisane u ovoj Politici o zaštiti privatnosti. Mi preuzimamo razumne radnje da uništimo ili uklonimo lične podatke u sigurnom maniru kada oni više nisu potrebni.

Sigurnost

Mi koristimo razumne administrativno, logične, fizičke i upravljačke mjere da sigurnosno čuvamo Vaše lične podatke od gubitka, krađe i neodobrenog pristupa, korišćenja i mijenjanja, i bilo koje druge zloupotrebe. Ove mjere su napravljene da bi pružile određeni nivo sigurnosti u skladu sa rizikom obrade Vaših ličnih podataka.

Websajt je na sigurnom SSL serveru. Pridržavamo se strogih bezbednosnih procedura u pogledu čuvanja i otkrivanja informacija koje nam dajete kako bismo sprečili neovlašćeni pristup istima.

Sa naše platforme linkovi mogu voditi na druge web sajtove. Ne snosimo odgovornost za politiku ili procedure za zaštitu podataka, kao ni za sadržaj na ovim web sajtovima.

Šta je GDPR (Opšta Uredba o zaštiti podataka)?

Uredba o opštoj zaštiti podataka (GDPR) (Uredba (EU) 2016/679) je uredba kojom Evropski parlament, Savet Evropske unije i Evropska komisija nameravaju jačati i ujednačiti zaštitu podataka za sve pojedince unutar Europske unije Unija (EU). On kreira dosledna pravila zaštite podataka širom Evrope i odnosi se na kompanije koje se nalaze u EU i globalnim kompanijama koje obrađuju lične podatke o pojedincima u EU. Uredba je stupila na snagu 25. maja 2018. godine.

Kako GDPR utiče na organizacije/websajtove?

Pored jačanja i standardizacije privatnosti podataka o korisnicima u zemljama EU, to će zahtevati nove ili dodatne obaveze za sve organizacije koje se bave ličnim podacima građana EU, bez obzira gdje se nalaze same organizacije.

Ovde možete pročitati punu opštu uredbu o zaštiti podataka. Pojam GDPR-a ‘Lični podaci’ objašnjen je u ovom članku. Websajtovi koji obrađuju lične podatke će morati da obezbede za korisnike:

Mogućnost uvida u njihove zapise kod pružaoca informacija (website/organizacija) na zahtev;

Brisanje svih zapisa te osobe;

Jasno obaveštenje na samom ulasku u sajt koji se podaci prikupljaju;

Gde i kako se koriste podaci koje posetioci na sajtu ostavljaju;

Da li se i kome dalje prosledjuju ti podaci;

Koliko se ti podaci čuvaju i gde;

KAKO MOGU DA ISKLJUČIM KOLAČIĆE?

Internet pregledači vam omogućavaju da promenite podešavanja u vezi sa kolačićima. U vašem internet pregledaču data podešavanja se najčešće nalaze u meniju „Opcije” (Options) ili „Parametri” (Preferences). Dole navedene veze mogu biti od pomoći ako želite bolje da razumete podešavanja. Ili, za dodatne informacije treba da iskoristite opciju „Pomoć” (Help) u svom internet pregledaču.

Podešavanje kolačića u Internet Explorer-u

Podešavanje kolačića u Firefox-u

Podešavanja kolačića u Chrome-u

Podešavanja kolačića u Safari-ju

GOOGLE ANALITIKA

Ova web stranica koristi Google Analytics za analizu korišćenja web stranice. Google Analytics upotrebljava kolačiće za prikupljanje standardnih podataka internetskih zapisnika i posetilaca ili podataka u anonimnom obliku. Informacije koje generira kolačić o vašoj upotrebi web stranice (uključujući IP adresu) prenose se Google-u. Informacije se zatim koriste za procenu korišćenja web stranice posetioca i za prikupljanje statističkih izveštaja o aktivnostima na websajtu.

Google-ova pravila o privatnosti dostupna su na adresi: https://www.google.com/policies/privacy/

Google je razvio dodatni program za pregledač za JavaScript Google analitike kojim se ona isključuje (ga.js, analytics.js, dc.js). Ukoliko želite da budete isključeni iz Google analitike, možete da preuzmete i instalirate dodatni program za svoj mrežni pregledač. Za dodatne informacije, kliknite ovde.

PRIKAZIVAČKI OGLAS (REMARKETING)

Ova web stranica implementira i može upotrebljavati Google Display oglas kako bi odražavala Vaše interese na webu (remarketing). Kako biste odredili svoje interese, Google će pratiti Vaše ponašanje na webu pomoću kolačića.

Možete pregledati, brisati ili dodati kategorije interesa sa svojim preglednikom pomoću Google-ovog menadžera preporučenih oglasa, dostupnih na: https://adssettings.google.com/authenticated. Međutim, ovaj mehanizam za isključivanje upotrebljava kolačić, a ako izbrišete kolačiće iz Vašeg browser-a, mehanizam za isključivanje neće biti održavan. Kako bi se mehanizam održao u odnosu na određeni browser, trebali biste upotrebljavati Google-ov browser.

Uloga GDPR Officer-a dodeljena je:

Stefan Stešević – stefan@flatoro.com

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI

Informacije na ovoj stranici su isključivo informativne prirode. Iako je sadržaj websajta ažuriran i tačan, ne dajemo izjave ili garante o potpunosti, tačnosti, pouzdanosti ili dostupnosti sadržaja na web stranici koji se odnose na informacije, proizvode, usluge, grafiku. Bilo kakvo oslanjanje na informacije na web stranici je strogo na vlastiti rizik.

Ni u kojem slučaju websajt ne snosi odgovornost za bilo kakav gubitak ili nezadovoljstvo, koji mogu nastati kao rezultat nečega što je pročitano na našoj stranici ili se moglo iz sadržaja našeg sajta zaključiti.

Putem ove web stranice možete se povezati na druge web stranice koje nisu pod kontrolom Flatoro. Mi nemamo kontrolu nad prirodom, sadržajem, tačnošću i dostupnošću tih lokacija. Postojanje takvih veza (“linkova”) ne znači nužno i saglasnost sa sadržajem ili mišljenjima izraženim unutar njih.

Unutar svojih mogućnosti ulažemo svaki napor u održavanju ove stranice. Međutim, websajt neće biti odgovoran za nedostupnost web sadržaja zbog tehničkih problema izvan naše kontrole.

PROMENE IZJAVE O PRIVATNOSTI

Sve promen izjave o privatnosti će biti zabeležene ovde, tako da posetioci naših stranica uvek znaju koje informacije prikupljamo, kako ih koristimo i u kojim okolnostima ih delimo s trećom stranom.